Sungei Buloh naturpark

Sungei Buloh er et stort skovområde, som ligger i det nordvestligste hjørne af Singapore op mod Malaysia. Vi besøgte det lørdag på en hiking-tur arrangeret af hiking-foreningen på Jens’ skole. Hiking var dog så meget sagt, for der var flade veje hele vejen rundt på turen. Området er mangroveskov, et vådområde, hvor der er stor forskel på højvande og lavvande, hvilket lokker forskellige dyr frem. Vi så nogle hvide trækfugle, nogle store edderkopper med voldsomt store spind, røde biller, små gule sommerfugle (lignede flyvende smørblomster!), store farverige sommerfugle, nogle egern, en gule slange, der sov oppe under loftet i et slags shelter og tre komodovaraner, de der firben, der bare er mindst 1,5 meter lange.

Undervejs på turen så vi et dyr mere, som dog ikke var helt så spændende – myg! Vi havde sprøjtet os inden, men de var tørstige. Og jeg er som altid meget populær og en smule allergisk over for dem, så jeg har i dag 20+ (opgav da jeg kom til 20) stik, som er hævede og klør som bare f*****. Jens synes da også, at hans stik sådan havde kløet i nat, men han har 5, så ham skal I ikke have ondt af 🙂 haha 🙂

På turen snakkede jeg en del med en kinesisk kvinde, som havde læst i Singapore og nu arbejdede på skolen. Vi snakkede lidt sammen på kinesisk – dvs. hun snakkede og jeg svarede med noget nær enstavelsessvar. Vi gik også lidt forbi hinanden, men jeg prøvede det bedste, jeg havde lært 🙂 Kineserne er ærlige på en anden måde, end vi er vant til, for jeg har opdaget, at de retter én med hård hånd, hvis man siger forkert. En dansker, som har boet i Kina, fortæller også det samme. Så det skal man være forberedt på. Ligeledes spurgte kineseren os, hvornår vi skulle giftes, hvilket vi heller ikke lige så komme. Danskeren, som boede i Kina, fortæller at de generelt spørger om alt, hvis de gerne vil vide noget og uden at være den mindste berørt af det, og hun er blevet spurgt om meget forskelligt, som hvad hun tjente, hvad hun vejede, og om hun ville være éns elskerinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *