Kuala Lumpur – Malaysias hovedstad

Vores rejse slutter med tre overnatninger i Kuala Lumpur. Vi havde før været i Malaysia, som vi har været rigtig glade for, og glæder os til at opleve hovedstaden. På mange måder føles den som en lidt mindre fin udgave af Singapore; den prøver også at skilte sig fra uønsket opførsel og har et udmærket transportsystem, men samtidig er den knap så “steril” og har muligvis lidt mere sjæl. Til gengæld er der knap så meget at se, synes vi.

Vi bor hos John, som boede hos os i lejligheden i Singapore i 10 dage i januar – en ven af portugieseren, Diogo. Han tilbød så, at vi kunne bo hos ham til gengæld. Ham og hans roomie skulle på surfertur den weekend, vi var der, så vi havde lejligheden for os selv. Den lå meget centralt og lige ved siden af et stort nyt shoppingcenter med ALLE gode butikker og restauranter mm. Der fik vi en del tid til at gå 🙂 Derudover var vi på byvandring og så mange gamle bygninger fra kolonitiden, flotte moskeer og et stort marked, hvor der var alle slags souvenirs og ting. Vi var også i biografen og se filmen “beautiful creatures”. Og ingen asiatisk storby uden tårne og skyskrabere, så vi var da i et par stykker af slagsen, først KL Tower og så Petronas-tårnene – de højeste tvillingetårne i verden. Man siger, de funkler som diamanter, hvilket virkeligt var rigtigt. Derefter var vi på en skybar på et hotel, hvor vi kunne sidde og kigge over på Petronas, mens vi nød vores drink. Jeg fik en Singapore-sling, hvilket var ligeså god i Kuala Lumpur. Der var også en pool på denne bar – meget sejt.

Om søndagen tog vi ud til det, Kuala Lumpur nok er mest kendt for, lige efter Petronas-tårnene: Batu Caves. Batu er Malaysisk for grotter, så de hedder egentligt grotter-grotter. Grotterne var ikke særligt smukke i forhold til dem, som vi havde set i Vietnam, men grotter er jo altid imponerende. De 272 trin op til indgangen var også lidt af en tur i sig selv, der midt i middagssolen. Det bedste ved denne tur var den gyldne Buddha-statue, som man da kun kan være betaget af, selvom man ikke er buddhist! Det er i hvert fald den højeste Buddha-statue i verdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *